Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6974715835, 6974715837, 2410971921
E-mail: ekaratsivou@hotmail.com

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Πώς χρησιμοποιούνται τα φρέσκα σκόρδα;

Αυτή την εποχή βρίσκεις στις λαϊκές αγορές φρέσκα και ροδαλά σκόρδα. Κάθε χρόνο τα αγοράζω με τον ίδιο ενθουσιασμό και τελικά μόλις περάσουν μερικές εβδομάδες ξεραίνονται και χάνουν το χρώμα τους. Πως μπορώ εκμεταλλευτώ τη φρεσκάδα τους;
Το σκόρδο γρήγορα ξεραίνεται, ακόμα κι αν το κρατήσετε στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες. Σας προτείνω να τυλίξετε, χωριστά, μερικά «κεφάλια» σε αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα), αφού πρώτα τα περιχύσετε με λίγο ελαιόλαδο, και να τα ψήσετε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οС, για 20-25 λεπτά, γυρνώντας τα μια δυο-φορές, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια ξεχωρίζετε τις σκελίδες και πιέζετε την κάθε μία να βγει από την φλούδα της, την πολτοποιείτε με ένα πιρούνι και φυλάτε τον πολτό της με λίγο ελαιόλαδο, σε βαζάκι που κλείνει καλά. Αυτός ο ήπιος σε άρωμα και γεύση πολτός θα δώσει πιο γλυκιά αίσθηση σκόρδου σε σούπες, σάλτσες, ψητά κρέατα και ψάρια, αλλά και σε ένα απλό πουρέ πατάτας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου